3
Van bővebb infó
Ellenőrzött, retusált képek
VTR egyeztetésre is van lehetőség!
V.I.P
Ma elérhető: 10-24
31
Kedvenced
Van bővebb infó
Ellenőrzött, retusált képek
V.I.P
108
Kedvenced
Éppen online
Töltött fel magáról videót
Van bővebb infó
Fotógarancia, retusálatlan képek, 100% valóság, ellenőrzött hirdető.
VTR egyeztetésre is van lehetőség!
VIP SZTÁR
Most hívhatod!
Sport

Sport hozzászólásai

AdatlapÜzenet küldése a téma adminak, címzett: ilkoTagok listája!Új tag meghívása a témába
Végigböngésztem a topikokat, de sport témájút nemigen találtam, és ami van se működik, ezért létrehoztam egyet!:) Bármilyen sportággal (kedvenc csapattal) kapcsolatban lehet írni a focitól a dartsig, téma és aktuális kérdés rengeteg van legyen szó akár magyar, akár külföldi sportról. Én nem elsősorban eredményeket írok ide, inkább híreket, érdekességeket inne-onnan. De persze ha van magyar vonatkozású sportsiker pl, akkor azért legalább említés szintjén...
     1 - 20 / 1086
Hozzászólás írása...

október 8. 06:44:07
A teniszben ha elindulsz minden utcák-terek kupán, akkor tudod gyüjteni a pontokat, de attól nem lesz senki egy Nadal.


október 7. 15:33:27
Szép! Az eredmény, a leányzó is, de a lényeg a riportban olvasható. Köszi a linket Ilko!


október 7. 13:26:08
Mindenesetre, ha már teljesítmény!:))

//www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/mosolyog-a-tenger-melyen-a-sportag-elso-magyar-vilagbajnoka-2725519
Mosolyog a tenger mélyén a sportág első magyar világbajnoka - NSO
Ismerje meg Korok Fatimát, aki egy lélegzetvétellel merült 81 méter mélyre 2 perc 48 másodperc alatt.
www.nemzetisport.hu


október 7. 13:20:11
Nem tudom, én ezt másképp látom. Egy bizonyos szint elérhető, és azzal már semmi gond. Ha valaki tartósan a top100ban van (hogy tenisznél maradjunk), az már megsüvegelendő teljesítmény. Márpedig ahhoz nem kell akkora tehetségnek lenni. Amiről te beszélsz az a legjobb kategória. Azt elérni viszont még tehetséggel sem tuti.


október 4. 16:23:08
Ma volt reggel a TV-ben Djokovics Tokióból. Ha a mi Marcink 1 napos kora óta napi 20 órát gyakarol, akkor se lenne a nyomában sem.
Federernek sokáig edzője sem volt, és nyerte sorba az ATP-ket. Borg otthon a falra ütögetve tanult meg teniszezni.
Na, ezek a tehetségek!


október 4. 12:30:09
Ez érdekes:
https:/m4sport.hu/korcsolya/cikk/2019/10/03/lui-shaolin-sandor-aranyermes-shanghajban/?fbclid=IwAR1vovX-1N2Aab03fqEM1q_R-L4Zg2iC68_wXoaan2f_iIuHVre49axxi6A


Ez is érdekes:
https:/rangado.24.hu/magyar_foci/2019/10/03/europa-liga-ftc-ludogoerc-elo-kozvetites/
https:/rangado.24.hu/magyar_foci/2019/10/03/remalom-a-fradi-palyan-harminchat-masodperc-kellett-a-bolgarok-goljahoz/
Liu Shaolin Sándor aranyérmes Shanghajban | M4 Sport
Liu Shaolin Sándor győzött, míg Jászapáti Petra második lett 1000 méteren a sanghaji nemzetközi rövidpályás gyorskorcsolya verseny csütörtöki napján.
m4sport.hu


október 3. 15:33:26
Ez mondjuk attól is függ mit értesz ügyességi sport alatt. Mondjuk a technikai sportokhoz is kell ügyesség, de ugyanúgy erönlét is, mint más sportágakhoz. Ha az asztaliteniszt nézed, ott régóta az ázsiaiak uralják az élmezőnyt, de nem azért mert ők született jobb pingpongozók, hanem mert harmincezerrel több ütést váltanak edzéseken naponta, mint az európaiak gyerekkoruktól fogva (a 30000 természetesen kitalált szám). A magyar gyorskorcsolya válogatott nem azért jó, mert két magyar-kínai származású versenyzője van, hanem hoztak egy kínai edzőnőt, aki akkora munkát tett rájuk, hogy kb beszartak mikor elkezdtek vele dolgozni a fiúk. Ezt el is mondják egy riportfilmben, érdemes megnézni, nagyon tanulságos.


október 3. 14:49:27
Ügyességi sportokban is tudsz hasonlókat felmutatni? Tudod az egyetemet is végig seggelte sok szorgalmas, de tehetségtelen fiatal. Azután a nagybetűs életben mentek a lecsóba. lettek falusi kőrorvosok, TSz jogászok stb.
Nekem a sakk nem sport, hanem agyfényesítő


október 3. 14:40:40
Legerősebb női sakkjátékosa természetesen, aki szinte csak kizárólag férfiak közt versenyzett, játszott. A női szócska kimaradt, bocs.


október 3. 14:27:15
De bizony itt erről van szó. Hogy valamikor, az élete (karrierje) során többet tett bele. Akár annyi csak, hogy gyerekkorában előbb kezdte, intenzívebben tanulta, és ettől már sokkal jobbak lettek az alapjai.

Akkor mégis leírom, mett nem érted. A példám: polgár-lányok. Gondolom, hallomásból tudod kikről van szó. Zsuzsa, Zsófia, Judit. Az apjuk nem különösen nagy sakkozó, sőt sakkozó szemmel jószerivel alig tud játszani. Ő eldöntötte, hogy lányaiból kiemelkedő sakkozót nevel. Csakis azért nem lettek teniszezők, mert a papa úgy itélte meg, sakkozóként előbb fognak pénzt keresni. Nos a három lány nem Istenáldotta tehetség volt. Csak annyi történt, hogy apukájuk a kapcsolatai révén el tudta intézni, hogy horribilis összegeket költhessen a lányaira. Magántanulóként nevelte őket, és közben nem csak a hazai, de külhon legjobb edzőit, játékosait fizette meg, hogy trenírozzák lányait. Ehhez évente annyi állami támogatást kapott, amiből akkoriban egy panellakást minden évben megvehetett volna. De nem éltek fényűző életet. Mindent a lányaira költött, edzésre, edzőkre, versenyekre. Azt hiszem az eredmény fényesen igazolja döntését. De Judit nem azért lett a sakktörténelem valaha volt legerősebb játékosa, mert annyival tehetségesebb nővéreinél, hanem mert ő a legfiatalabb. Így ő csöppent bele ebbe az életformába legkorábban, jobb alapokra építkezhetett ezáltal, s a későbbiek során is ő tette bele a legtöbbet. Sokáig a világ húsz legerősebb játékosa között jegyezték, sőt volt az első tízben is, nemektől függetlenül. És női mezőnyben nem is nagyon versenyzett, csak gyerekként. Azt gondolom ma is képes lenne a női világbajnoki cím megszerzésére, ha fektetne ebbe energiát, de erre semmi motivációja nincs. Az ő játékoskarrierjét figyelembevéve ez teljesen érthető is.


október 3. 13:00:58
Lehetsz olyan szorgalmas, mint egy komplett hangyaboly, akkor sem leszel kiemelkedő tehetség nélkül soha au US open nyertese. Gondolod, hogy Nadal 100x többet edz, mint Fucsovics? Ne már,,,,


október 3. 12:08:04
A tehetséget kár túl misztifikálni. Meg a kiemelkedő élsportolokat is, legyen szó bármely sportról. Beszélgettem erről edzőkkel. Létezik olyan, hogy őserő, de azt hinni, hogy valaki veleszületett tehetségként jön a világra, és semmit se kell szinte tennie azért, hogy ezt kibontakoztassa, botorság. A mai élsportban, pusztán ezzel nem is lehet a csúcsra érni. Azt mondták nekem az edzők, hogy a modern sportban a tehetség=szorgalom, munkavégzés. Vagyis pontosan arról szól ki mennyit tesz bele. Példákat is tudok mondani, de lehet már unjátok a sakkos példáimat. Így csak akkor teszem, ha igénylitek.


október 3. 11:45:12
Eszemben sincs! Csak azt magyaráztam, hogy tehetség nélkül az igyekezet (mennyit "tesz bele") senkit nem érdekel. Az erdemény az igen. Az US Open versenyigazgatója sem járt körbe a kis kockás füzetével: Nadál spori maga eleget edzett, hogy megkapja a serleget?


október 3. 11:19:11
Nem. De azt se gondolom, hogy ezért engem le kéne nézni.


október 3. 10:12:00
Gondolod, ha Te napi 24 órát edzel, a tavaszi szezont a Real Madridban kezded? Hiába tesz bele akármennyit, ha nem kiemelkedően tehetséges! Egy pénzáros az Auchan-ben napi több tonnát emel, és mégsem viszik majd Tokióba az olimpiára, pedig többet tesz bele, mint sok sportoló!


október 3. 08:44:33
Oké, de vajon kevesebbet tett bele, mint Katinka? Nem hiszem, neki ennyire volt elég az a rengeteg munka, ami Katinkának többre volt elegendő.


október 3. 07:25:06
Fucsovics soha nem lesz nagy teniszes. Hiába az akarás, a tehetség a lényeg. Más ennyi idős korában már a visszavonuláson gondolkozik . Olyan mint egy pályakezdő nyugdíjas.


október 2. 15:00:13
Nem gondolom, hogy mondjuk Fucsovics Marci kevesebb lenne bármivel is, mint Katinka, függetlenül a nyert versenyek számától. Nagyon sok profi sportoló tesz bele rengeteget és mégsem nyer, de ez nem jelenti azt, hogy akkor nem is érnek semmit. De még a fociban is, szerinted egy Gera tényleg annyival rosszabb lenne? (Akár emberileg is.) A fő különbség az, hogy a különböző sportágakban különböző lehetőségeid vannak. a foci pont olyan, hogy messze a legnagyobb a konkurrencia, hiszen gyakorlatilag mára már minden országban van profi labdarúgás. Ezért sokkal nehezebb érvényesülni. Katinkának "egyszerű" dolga van, úszik és ha ő a leggyorsabb, akkor nyer tökmindegy, hogy hol versenyez, ki az edzője stb. Csapatsportokban ez teljesen másképp van, lehetsz te a világ legjobbja, ha a többi játékos rossz, semmit nem érsz vele.


szeptember 30. 09:57:57
Az igazi motiváltságot sok helyen Kuba, Kenya, Etiópia stb a nyomorból való kilábolás jelentette. Nem véletlen, hogy Magyarország mikor nyerte a legtöbb olimpiai aranyat.


szeptember 29. 13:57:39
Szerintem is hagyjuk. Egyetértek Phillel, nem érdemes összekeverni az egyéni sportot, a csapatsporttal. Sok mindent lehetne említeni a foci kapcsán, például azt, hogy az olimpia a labdarugásban, nem a legrangosabb esemény, még egy Eb-vel sem ér fel igazából, míg az úszóknál mondjuk (és sok más sportágban is) a legrangosabb megmérettetés.

Most sokak ellenszenvét ki fogom vívni, de nem zavar. Tegyétek szívetekre a kezeteket, és úgy mondjátok, hogy a Zorba által említett hölgyversenyző, ha nem magyar lenne, mennyire fogadnátok el a teljesítményét. Őszintén. Akkor kezdett igazán komoly eredményeket felmutatni, amikor más úszók azonos korúan már a visszavonulással foglalkoznak, "kiöregednek", s mindez egybeesett az amerikai fickó megjelenésével. Ne mondja nekem senki, hogy annyira hatékony edzésmódszereket hozott ő a tengerentúlról, vagy netán ennyit számít a híres amerikai motiváltság, eltökéltség. Ugyan már! Azt is meg lehet nézni, mennyire nőies megjelenésű egy adott sportoló. Nem hinném, hogy például a magyar női kézilabda válogatottban ne találna bárki egy hölgyet, aki tetszik neki.

És az egyes sportágakban a szerezhető érmek számát erősen befolyásolja még a sportdiplomácia. Mert amiben a nagy, erős sportnemzetek sikeressebbek, ott mesterségesen felduzzasztják a világversenyeken az egyes versenyszámokat, a számukra kevésbé jelentős sportágaknál, pedig épp ellenkezőleg, elsorvasztják azokat.

Az érmek számát, vagy színét így teljesen fölösleges összemérni.

Hozzászólás írása...
     1 - 20 / 1086