Moderálási alaplvek

Moderálási szabályokJelenleg az alábbi moderálási típusok élnek az oldalon:
 • 1. Oldal másik felhasználójának megsértése
 • 2. Egy adott embercsoport nem, kor , rasz, vallás miatt megsértése
 • 3. Hirdetők, és szolgáltatásuk minősítése, ez csak beszámolóban VAGY az InfoBázisban engedélyezett
 • 4. Nem a visszajelzés vagy jelentés gombot használva történt a jelzés hanem hozzászólásban
 • 5. Személyes adattal történő visszélés
 • 6. Hirdető reklám nem megengedett helyen
 • 7. Beszámoló beszélgetésben parttalan vita generálása
 • 8. Beszámolóról szóló beszélgetésben más hirdetőről/beszámolóról szóló hozzászólás
 • 9. Valótlanság, álhír, konteó, rágalmazás terjesztése
 • 10. Beszámoló lehetne jobb szavazatának magyarázatából hiányzik, hogy mitől lenne számodra jól megírt. Általánosságokat mint pl.- ez rövid, vagy kevés, töröljük. Konkrétan várjuk, mit hiányolsz, nem csak annyit, hogy bővebben írjál. Írd meg, miről kellett volna még írnia. Moderáljuk azt is, ha a hozzászólás és a szavazat ellentétes értelmű - azaz átlagos vagy jobb szavazat esetén, egy lehetne jobban megírtva szavazatnak megfelelő hozzászólást is moderáljuk.
 • 11. Beszámolóról szóló beszélgetésben nem a beszámolóról szóló hozzászólás (pl. saját tapasztalattal összehasonlítás - írj beszámolót, Vagy tegyél bejegyzést az InfoBázisba, ne más beszámolójához írjad a saját élményed)
 • 12. Flood , azaz mindenhova ugyanannak szövegnek a beírása
 • 13. Az oldalhoz méltatlan, színvonal alatti hozzászólás
 • 14. Döntőbírót játszó hozzászólás. Senki nem várja az olvasótól, hogy kinyilatkoztassa az igazságot. Ha a beszámoló és a reagálás ellentmondó, akkor magadban döntsd el, kinek hiszel :)


 • Nyílvántartjuk, hogy kinek hány moderált, azaz törölt hozzászólása van. Ezt hibaszámnak nevezzük. Ez vonatkozni fog a falakra, a fórumokra, és a beszámolóról szóló beszélgetésre, a hirdetőkkel csevegésre. A számláló egy összesített szám lesz, ami egyben kezeli a törölt , moderált hozzászólások számát. Az alábbiak csak a hozzászólás beküldésétől számított 7 napig érvényesek, azaz ha régebbi kerül törlésre nincs semmilyen levonás.

  Minden moderált hozzászólásért hibaszámnak megfelelő prémium vendég napot vonunk le 5 hibaszámig, 5 hibaszám felett a prémium napok nullázva lesznek. Minden további moderálásnál -30 prémium napra lesz beállítva (6,7,8 hibaszám elérésekor).
  Emellett attól függően, hogy hányadik törölt hozzászólásról van szó az alábbi történik:

  Hibaszám Friss újonc Többi vendég
  1 12 óra figyelmeztetés
  2 24 óra figyelmeztetés
  3 48 óra 3 óra
  4 72 óra 12 óra
  5 kitiltás 24 óra
  6 kitiltás 48 óra
  7 kitiltás 72 óra
  8 kitiltás 168 óra
  9 kitiltás kitiltás


  A számláló, azaz a hibaszám 10 naponta egyel csökken. Az a 10 napot az utolsó moderáció időpontjától számoljuk.

  A 8. hibaszám elérésekor rang és pont vesztés következik, azaz a gondolkodási idő lejárta után friss újoncként jelennek meg.


  Moderálni csak adminisztrátorok tudnak (kivéve csevegések). Minden egyes hozzászólást a fenti felületeken lehet jelezni a hozzászólás mellett lévő kis felkiáltójellel. Az ilyen jelzéseket az adminisztrátorok bírálják el. Nem minden moderáció okoz egyből hibaszám növekedést is okozni, a súlytalan, vagy csekély mértékű mederálásokról csak figyelmeztetés fog menni.

  Minden moderált hozzászólásról értesítést kap az írója, hogy pontosan mit, és miért moderáltunk, és ha gondiolkodási idő lett kiozstva, meddig tart a gondolkodási ideje.

  A hirdetők a saját csevegésüket tudják moderálni, azaz törölni belőle bármilyen üzenetet. Ez a fajta moderálás nem módosítja a számlálót.

  A hibaszám mindenkinek ki lesz írva nyílvánosan az adatlapján.
  A gondolkodási időt kapottak mellett ki lesz írva az is, hogy mikor jár le a büntetésük.

  Kezdőlap Hirdetés feladás/szerkesztés ÁSZF Adatkezelés Moderálási alapelveink Kapcsolat