Kiemelt
Kira(20+)
Budapest XIV.

Óvszer, nemi betegségek, tévhitek

Az utóbbi időben megszaporodtak a “natúr”, azaz gumi nélküli vállalások, és vendég megkeresések. Sokan keresnek meg minket is különböző kérdésekkel ezzel kapcsolatban. Ezért egy kis hiánypótlásként leírjuk, mi is a helyzet ezzel kapcsolatban.

Először is, röviden, és ha nem érdekel, vagy túl hosszú az írás, akkor csak a következő bekezdést olvasd el, abban benne van a lényeg :)

Lányokhoz(fiúkhoz,transzikhoz) járni mindig jelent egyfajta kockázatot is, nemi betegségek fertőzését tekintve. Számtalan súlyos, és kevésbé súlyos, gyakori és ritka nemi betegség létezik aminek bizony kiteszed magad. 100%-os védelem nincs, de a gumi óvszer használatával ezeket minimálisra lehet csökkenten a fertőzés veszélyt, és kb biztonságban érezheted magad. Ha használod. Azonban olyan tévhitek, mint hogy francia , azaz orális szex közben semmit nem kaphatsz el téves. Ahogyan az is, hogy csúszkamasszázs közben, emennyiben puncival a lécen is csúszkálnak, az biztonságos. Nem az. Ilyen típusú csúszkánál minden elkapható, ami gumi nélküli aktusnál. Maga a testen történt csúszkamasszázs biztonságosnak mondható, amennyiben az elsődleges nemi szervek nem érintkeznek. Amennyiben igen, NAGYON ajánlott az óvszer használat. A lécen történő puncicsúszka fertőzés veszély szempontjából olyan mintha aktus történne.

A lényeg az előző bekezdésben van. Lássuk részletesen, és hogy mit is kockáztatsz óvszer nélkül.

A punci csúszkánál testnedvek érintkeznek(hüvelyváladék, előváladék - ami ondót is tartalmaz), és a hámon, a bőrön, a bejáratnál lévő nyálkahártyán, a makkon, mikrosérülésekm keletkeznek. Nemi betegségeknél a testnedvek, és a mikro sérülések azok amelyeken keresztül megtörténhet a fertőzés. A testnedvek érintkezése, és ezen mikrosérülések a nyálkahártyán, bőrön hámsejtek szintjén az ilyen csúszkánál megtörténnek, ugyanúgy , ahogy aktus esetén. Ezek ellen az óvszer védelmet nyújt. Ebből következik az is, hogy friss borotválkozás (mind arcon, mind ágyékon:)) , friss epilálás fokozott veszélyt jelent. Csakúgy mint a fogmosás közvetlenül előtte. Nem azt mondjuk hogy 3 napos borostával és tegnapi fogmosás után menjél csak hirdetőinkhöz de ne ott, közvetlenül előtte végezzed ezeket. Használj szájvizet, és órákkal előtte borotválkozz. Jah, és használj óvszert :) A száj - a nyál révén, valamint az emésztőrendszer(ezen belül is a gyomor, és annak savtartalma) , és immunrendszer elég jól ki lett találva. Az orális szexnél sok esetben ezek már elegendő védelmet biztosítanak. A veszély a hámsérülésekből adódik leginkább. És az olyan betegségekből, amik orálisan is ertőznek természetesen. Natúr franciánál mindig van kockázat is, de messze nem annyi, mint aktus, vagy puncicsúszkánál. Ha biztosra akarsz menni, franciához is használj óvszert. Nagyon figyelj arra, bármilyen hámsérülés van a szádban, vagy ágyék környékén, inkább várd meg amíg rendbe jön, és utána hódolj az élvezeteknek.

Másik nagyon nagy tévhit, hogy az egészségügyi igazolás bármilyen biztonságot nyújt. A továbbiakban le fogunk írni pát betegséget, és láthatod majd, hogy soknál elég sokáig lappanghat - de közben már fertőz, vagy tünetmentes, de azért fertőz, vagy egy általános szűrésben nem is nézik , mert ritkább. Az egészségügyi igazolást a hirdetők általában maguknak csinálják, hogy ha bármi van, tudjanak róla, és kezelni lehessen. De havonta vagy kéthavonta elvégzett vizsgálat nem jelenti azt , hogy ha igazolással rendelkező hirdetőhöz mész, akkor biztonságban vagy. Gondolj bele. Mire a szűrővizsgálat eredménye megjön már össze szedhetett valamit, nem is beszélve a következő egy hónap folyamán esetleg benyalt dologról. Aminek lehet látható jele sincs. Azoknál a hirdetőknél vagy biztonságban leginkább, akik SEMMIT nem vállalnak óvszer nélkül, és nem azoknál akiknek egészségügyi igazolásuk van.

Lássunk néhány gyakoribb nemi betegséget, azok működését. Kezdjük valami könnyed, nem súlxos, maximum kellemetlennel, és haladjunk az igazán durvák felé….

Herpesz


Tünete: nem szerveken és környékén, illetve arcon, szájon piros folt, majd hólyagok, sebek. Viszkető, égő érzés. Súlyos esetben lázzal, vizeletürítési problémákkal járhat, akár kórházi kezelést igényelve Gyakorlatilag óvszer nélkül mind orális szexnél, mind aktusnál , mind csúszka masszázsnél elkapható. Vírus okozza, gyakorlatilag teljesen kiírtani nem lehet, azaz benned marad, időszakosan kiújulhat. Magyarországon a 2. leggyakoribb nemi betegség. És ez még csak egy “szimpla” herpesz….

HPV


Manapság sok helyen , sokszor szó esik róla. A leggyakoribb nemi betegség magyarországon.Vírus. Van oltás is ellene, azonban az oltás sem nyújt tökéletes védelmet, valamint nem minden válfaj ellen tartalmazza a vakcina védelmet. Ennek ellenére az oltás nagyon javallott, mert jó esélyel megvéd, valamint egy mégis kialakuló betegség sokkal enyhébb lefolyású. Mi a legjobb ellenszere? Meg fogsz lepődni: az óvszer :) Nőkre egy fokkal veszélyesebb, de férfiaknál is előfordulnak súlyos esetek. Rendkívül súlyos dolgokat is okozhat, legtöbbször szemölcsök formájában jelentkezik, nemi szervek, végbél, száj területén. Lehet úgy is jelen, hogy nincsenek szemölcsök, de egyéb , súlyos problémákat okozhat. Hogy mik ezek? Számtalan rák kialakulását okozhatják. a rák mint olyan , gondolom nem kell magyarázni elég súlyos betegségnek mondható…. méhnyakrák (pasikat nem érinti :),hímvessző rák (lánxokat nem érinti:)), hüvelyi, szeméremtesti, végbél környéki, fej, naki (pl. mandula) rák… Rosszul hangzik, ugye? És ez már egy natúr franciával is elkapható, pláne óvszer nélküli aktussal, vagy csúszka masszázzsal…. Az orvosok szerint élete folyamán a nők 50%-a szembesül ezzel a betegséggel. Nagyo sokáig lappanghat, vagy tünetmentes lehet, de eközben is fertőz.

Chlamydia


Baktérium, szerencsére, antibiotikummal elég jól kezelhető, de nehéz teljesen ki írtani a szervezetből. Magyarországon sajnos egyre gyakoribb. Tünetei: általában a hímvesszőn vagy a hüvelyben egy kis, fájdalmatlan folyadékkal telt hólyag jelenik meg.Ez kifekélyesedik, majd gyorsan elmúlik…. Nem is hangzik ezen olyan vészesen, ugye? Na de utána…. Ágyéki nyirokcsomók megnagyobbodnak, érzékennyé válnak. A bőr meleg és vörös lesz a fertőzött területen. a járatokban genny vagy véres váladék ürül. Láz, rossz közérzet, fejfájás, izületi fájdalom, étvágytalanság, hányás, hátfájás…. A lehtséges ritka szövődményeket már nem is sorolom fel. A tünetek a fertőzést követően 3-12 vagy több nap múlva jelennek meg. Orális szexel is terjed, csakúgy mint aktussal, vagy csúszka masszázzsal…. Na mit fogunk írni, megelőzésre ?:) Óvszer…. A tévhitekkel szemben, a gyakori hüvelyöblítés sem tesz jót, hiszen kimossa az egészséges baktériumflórát is.

Gombák. Ezen belül a leggyakoribb Candida


Ezzel kapcsolatban él egy nagyon téves, magát makacsul tartó tévhit. Intim tisztálkodószerek védelmet nyújtanak. TÉVEDÉS. A túlzásba vitt intim tisztítószerek hazavágják az egészséges flórát, teret engedve a gombának…. Egészséges hüvelyflóra esetén nem jut szóhoz a candida. A hirdetők értelemszerűen sok okból sokszor használnak hüvelyi fertőtlenítést, ezért fokozott veszélynek vannak kitéve. Bármi, ami megzavarja az egészséges flórát, az antibiotikumtól a hormonális változáson át a cukorbetegségig, fogékonnyá tesz a betegségre. Férfiaknál ritkábban okoz tünetet és azok enyhébbek, de hordozók így fertőzést átadók. Tünetek: égető més /vagy viszkető intim tájék, fájdalom szexnél, vizelésnél,sűrű folyás; sebek a hüvely környékén, berepedező bőr. Súlyos immunhiányos állapotban szepszis. Nem fogjátok elhinni, óvszer használattal elkerülhető az átadása (bár máshol is lehetnek jelen ezek a köcsög kis candidák, pl. körömágy , hajlatok stb...)

Hepatitis


Nah ebből aztán van sokféle, a leggyakoribb válfajokat az ABC betűivel jelölik. Így van Hepatitis A, B, E, C stb…Azt hiszem most G-nél tartanak, de tuti nem fedezték fel még mindet. Mindegyik májgyulladást jelent, a máj pedig egy elég fontos szervünk, hogy úgymondjam nehéz nélküle élni, tehát valószínű, hogy mindenki ragaszkodik hozzá. Minket most leginkább a B és C típus érint, hiszen ez az ami szexuális úton terjed - és természetesen véráramba kerülve. Orális szexel nem (hacsak nincs sérülés a szájban - vagy extrém estekben pl. hepa A-nál széklettel - popsinyali), csak aktussal, vagy csúszka masszázzsal kapható el. Hosszú lappangási idő, akár hónapok, vagy évek. Majd lehet láz valamint fáradtság, ízületi fájdalmak, étvágytalanság, majd ezt követően a sárgaság. Rossz esetben hazavágja a májad és reménykedhetsz, hogy találnak Neked donort… Nagyon fontos, tünetmentesen is fertőz! Megelőzés: létezik oltás - mindenkinek javasoljuk oltassa be magát, aki az oldal profiljába vágó sportot űz, hirdetőnek ez alap, valamint természetesen: óvszer.

Trichomoniasis


Cuki kis parazita elég undormány tünetekkel. Húgy-ivarszervekben telepedik meg, elsődlegesen a hüvelyben és a prosztatában élősködik. Általában mindkét nemben, de különösen a férfiak esetében gyakori a tünetmentes fertőzés. Amennyiben tüneteket okoz, nőknél hüvelygyulladás jelentkezik, melyet erős, habos, zöldes színű folyás, és a szeméremajkak viszketése kísér. Előfordulhat vizeletürítés közben jelentkező fájdalom, amely a húgycső gyulladására utal. Férfiakban a betegség a húgycső és a prostata gyulladását okozhatja, amelynek tünete az ágyék táján – főként vizeléskor – érzett égő, csípő jellegű fájdalom. Használj óvszert :)

Gonorrea (tripper, kankó)Amiről már mindenki hallott, a nagy klasszikus :) Baktérium. Orális szexel is terjed, aktussal, és csúszka masszázzsal is. Nagyon fertőző, tehát könnyű átadni. Férfiaknál kemények a tünetek: égető érzéssel kísért véres, gennyes húgycsőfolyás. Guszta :) Nők álatalában megússzák egy kis folyással… Rájuk a láz sem jellemző, nem úgy mint az erősebb nemre. Lányoknál a fő problémát egyébként az okozza, hogy attól, hogy náluk a betegségnek nincsenek látható tünetei, a gyulladás még jelen van a szervezetükben. Ez a krónikussá váló nyálkahártya-gyulladás pedig a későbbiekben nehezíti a teherbeesést. Szerencsére ma már nem túl gyakori, szűrik is rendesen, de azért jelen van, és mivel orális szexel is terjed….. Nah, ezért kell az óvszer franciánál is :) Szerencsére időben felismerve, mivel baktérium , jól kezelhető ma már, de finoman szólva sem egy kellemes érzés, és mint mindennek pech esetén lehetnek szövődmények….

HIV


Avagy AIDS. A vírus a szervezet védekező rendszerét rombolja le: megbetegíti az immunsejteket, blokkolja azok működését. Az influenzára hasonlító tünetek abból fakadnak, hogy a szervezet védtelenné válik még az apróbb fertőzésekkel szemben is. Szexuális úton terjed a fertőzött nemi váladék közvetítésével - de vér útján is. Csúszka masszázs és gumi nélküli aktus esetén is elkaphatod. A végső stádium általában halálos kimenetelű fertőző betegségekkel ér véget.

A fenti kis iromány arra akarja felhívni a figyelmet, hogy használj óvszert! Ned csak aktusnál, hanem orális szexnél és csúszkamasszázsnál is! Valamint arra, hogy a csúzska masszázsnál ha a léc és a punci találkozik az ugyanolyan veszélyes, mintha gumi nélkül szexelnél. A lényeg, hogy mindenki legyen tisztában a kockázatokkal, járjon szűrésre, mert a legtöbb betegség időben felismerve elég jól kezelhető, viszont a kockázat ott van, és akár élethosszig tartó kellemetlen dolgot lehet összeszedni, vagy akár bele is lehet halni dolgokba…. Nem soroltunk fel minden betegséget, csak a leggyakoribbakat.

Végezetül, sokan nem tudják, de az óvszer elég régi találmány, már Casanova is használta, igaz, nem gumiból, hanem disznóbélből, és nem betegségek, hanem nem kívánt terhesség miatt…. De ha neki jó volt ezzel, talán számodra is elfogadható az óvszer használat…. :)
Kezdőlap Hirdetés feladás/szerkesztés ÁSZF Adatkezelés Moderálási alapelveink Kapcsolat